Therapie 

 

 

kinderbanner

Nieuws

Kindercoaching

Soms heeft uw kind een steuntje in de rug nodig. Praktijk Vind Jezelf kan uw kind begeleiden, zodat deze weer lekker in haar of zijn vel gaat zitten. Een kind is kwetsbaar en dient op te groeien in onbevangenheid. Soms zijn er situaties, zoals scheiding, overlijden van een van de ouders, gepest worden op school, angstig zijn voor dingen, geen vriendjes of vriendinnetjes hebbend, gedragsproblemen, slaapproblemen, waarbij uw kind geholpen dient te worden. 

Praktijk Vind Jezelf kan uw kind helpen:

  • Sociaal weerbaarder te maken, denk hierbij aan bijvoorbeeld pesten
  • Emotioneel sterker te maken
  • Gedragsproblemen op te lossen
  • Ondersteunen bij het leren
  • Kwaliteiten naar boven te halen
  • Begeleiden van nieuwetijdskinderen
  • Hooggevoelige kinderen
  • Relatie ouder - kind

Relatie ouder-kind. Het helpen leren praten met elkaar, over emoties. Ouders te begeleiden in de emotie-coaching stijl. Ouders met de stijl emotie-coaching praten met hun kind over emoties, helpen hen emoties te herkennen en benoemen, leren ze emoties accepteren en bespreken situaties die de emoties oproepen.

Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek, waarbij spelenderwijs het probleem naar boven komt. Als de klik er is, dan wordt in overleg met u, de ouder(s) een traject in gang gezet. Het streven is om binnen zo'n kort mogelijke tijd, uw kind weer het goede gevoel te geven. Van belang is dat de hulpvraag van het kind voorop staat en die kan soms afwijken van de vraag van de ouder(s). Ook van belang is dat vanaf het eerste begin het kind het gevoel moet hebben dat hij/zij serieus genomen wordt en niet anders is dan andere kinderen. Vind jezelf creĆ«ert hiervoor een veilige omgeving. Praktijk Vind Jezelf streeft er naar binnen maximaal 3 -5 sessies uw kind geholpen te hebben. De praktijk wijst uit dat de meeste kinderen na maximaal 5 sessies weer in staat zijn de balans te hebben gevonden en weer zelfstandig verder te kunnen.

In de vervolgsessies ga ik samen met uw kind op zoek naar het antwoord op de hulpvraag. Hierbij worden verschillende vormen aangeboden: tekenen, mindfulness, met elkaar praten, verhalen vertellen, wandelen, spelen, etc. 

Tussentijds vindt met u een evaluatiegesprek plaats en ook na de laaste sessie.

Neem gerust Contact om ook uw kind weer in onbevangenheid te laten leven. Of plan een #metime gesprek in.

 

Delen

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Cat Hair Remover