Waarom zou je liefde in de praktijk brengen? Wat heb je er aan. Ten eerste je vind jezelf er mee en  kun je het leven leven wat jij voor ogen hebt. Hoe breng je liefde in de praktijk? Het lijkt allemaal vanzelfsprekend, liefde, dat is het niet. Het is net zo goed een vak, als elk ander vak waar we jaren voor studeren en later als beroep gaan uitoefenen. Maar helaas leren we het vak liefde niet in de praktijk te brengen. Terwijl het nodig is bij alles wat je in je leven doet. Of het nou je werk is, een liefdesrelatie, een verbinding met je familie, je kinderen. Bij alles heb je het vak liefde nodig. Hoe breng je liefde in de praktijk?

Er is een verschil in liefhebben en iemand het gevoel te geven lief te hebben.

Liefhebben is jouw beslissing om open te staan, ervaringen te delen, te schrijven, te accepteren en kansen te geven, of ze nu goed of slecht zijn. Het is voor jezelf, want liefhebben betekent in veel opzichten leven.

Om iemand zich geliefd te laten voelen, zijn je acties om te geven, je emoties over te brengen en je inspanning om de boodschap over te brengen. Het is voor de persoon van wie je houdt, want soms is er liefde - maar ongevoeld.

Liefde in de praktijk brengen is dus enerzijds liefhebben, anderzijds iemand zich geliefd laten voelen. 

Liefhebben heeft op jezelf betrekking, iemand zich geliefd laten voelen op een ander

Bij liefhebben, ben jij het die vanuit de liefde leeft en op de juiste manier toepast. Bij iemand zich geliefd laten voelen, laat je de liefde voor jezelf er zijn, die je tot uitdrukking bent aan de ander, met woorden, emoties, waardoor die zich geliefd voelt. Dit noemen we een liefdeshouding.

Voorkomt dit liefdesproblemen?

Er zullen dan nog zeker momenten zijn dat de ander zich niet geliefd voelt, andersom ook. Echter door bereidheid aan elkaar te laten zien, begrip voor elkaars verschillen er te laten zijn. Laat je elkaar voelen elkaar lief te hebben. 

Dit kan alleen dan, als je liefde kent zoals je die hoort te kennen. Helaas leren we de liefde niet te kennen en toe te passen. Om die reden Liefde in de praktijk, zodat je liefde gaat leren kennen en toepassen. Waardoor je eigen leven en die van anderen, liefdevol is en kan zijn.

Liefde in de praktijk

Wat is liefde in de praktijk? Hoe werkt liefde in de praktijk? Niemand die bewust een keer stilstaat bij wat liefde is en hoe het in de praktijk werkt. We zien en denken dat liefde iets is wat ontstaat als 2 mensen een relatie aangaan. Is dit wat liefde is? Of is liefde wellicht iets heel anders dan dat we er zelf bij invullen? Dat het veel meer is in de praktijk, dan we er over denken te weten. Laten we gaan ontdekken wat liefde in de praktijk is. Waardoor er een wereld voor je open zal gaan, als het om liefde gaat.

Als je jezelf ontmoet & ontdoet van wat je denkt dat liefde is, vind je liefde in de praktijk

Liefde in de praktijk start bij ieder mens zelf. Het is de liefde in je, die jij gebruikt om je leven te leven. We noemen het ook wel de power withing, of innerlijke kracht. Hieruit blijkt al dat liefde dus meer is, dan het samengaan van 2 mensen, waardoor liefde zou ontstaan. Sterker nog, diegenen die samen een liefdesrelatie aangaan, zullen de liefde ieder voor zich individueel onder de knie moeten hebben. Op de juiste manier in praktijk brengen. Willen ze op een fijne en juiste manier deze liefdesrelatie aan willen kunnen gaan. 

Liefde in de praktijk is een houding naar jezelf toe

Liefde in de praktijk is de liefde voor jezelf die zich uit als een kracht in jezelf, waaruit jij leeft. Die kracht is naar jezelf toe een houding, die gebaseerd is op een verbinding met jezelf. Door jezelf te kennen, weet je wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt en wat je nodig hebt. Hier houd je de volledige focus op.

Liefde in de praktijk is houden van jezelf

Je ziet liefde in de praktijk heeft alles te maken met houden van jezelf. Het is de liefde voor en van jezelf. Voor jezelf om uit te putten. Jezelf een goed, fijn, gelukkig en tevreden leven te geven. Ieder mens zijn eigen verantwoordelijkheid als je volwassen bent. Hoe kun je anders een eigen leven leiden? Dat is toch de bedoeling van het leven!

Houden van jezelf is accepteren dat je er mag zijn zoals je bent

Jezelf het leukste, mooiste, perfectste, liefste mens vinden, is houden van jezelf. Maar ook mild zijn voor jezelf. Accepteren dat dingen verkeerd gaan. dat je die bijstuurt voor jezelf en niet de schuld bij een ander neerlegt. Altijd leven vanuit die bewustwording. Ik mag lief voor mijzelf zijn, bij elke stap die ik zet, zolang ik niet een ander om wat voor reden dan ook, klem zet.

Hoe werkt liefde in de praktijk voor jezelf

Allemaal anders en toch hetzelfde

Ondanks dat we allemaal anders zijn, weet je, diep van binnen, we zijn allemaal hetzelfde. Allemaal hebben we de liefde in ons om uit te putten. Die liefde in mij kan ik gebruik ik als kracht om uit te leven voor mijzelf. En die kracht in mijzelf als liefde, deel ik met anderen. 

Ik waardeer het anders zijn van een ander. Sterker nog, ik gun een ander het anders zijn. Vanuit die gedachte leven, laat je jezelf voelen, jezelf te mogen zijn en anderen dat ook mogen zijn. Dit is liefde in de praktijk brengen. Dit is vanuit liefde in de praktijk het leven leven. Geen oordeel, veroordeel, strijd, of vechten. Wat we wel als mens doen, omdat we niet leren wat liefde echt is. We leren liefde niet in praktijk te brengen. Niet voor onszelf en ook niet met anderen.

Hoe werkt liefde in de praktijk met anderen

Elkaar gunnen te zijn wie we zijn

Als je vanuit de liefde voor jezelf leeft, gun je een ander dat ook. Het is het vak liefde wat beheerst dient te worden, door ieder mens, wil die liefde in de praktijk op de juiste manier kunnen uitoefenen. We denken dat we onvoorwaardelijk van onze kinderen houden. Als je weet wat liefde in de praktijk is, ga je schrikken. Kom je er achter dat je je kinderen iets heel belangrijks en essentieels vergeten hebt mee te geven. 

Liefde in de praktijk is de liefde voor jezelf elke dag voelen & toepassen

Allemaal vinden we het fijn als we in onze kracht staan. Dat voelt goed, geeft energie, blijheid, mildheid, vrolijkheid. We worden er speels en gelukkig en tevreden door. Het geeft ons een gevoel van power. Laat liefde nou de power within zijn.  Dit is toch wat je altijd wel zou willen voelen? Waarom lukt je dat niet? Wat houd je tegen? We leren niet wat liefde in de praktijk is. 

Elke dag goed voor jezelf zorgen op alle fronten

Je hebt geleerd dat de liefde in jou, voor jezelf floreert als je elke dag goed voor jezelf zorgt. Het effect op anderen zie je hiervan ook. Je merkt dat anderen je waarderen vanwege die kracht die je laat zien. Jij weet voor jezelf wat goed is en niet. Daar handel je elke dag naar.

Zijn wie je bent

Zijn zoals je voor je eigen gevoel wilt zijn, is ook liefde in de praktijk. Je bent in verbinding met jezelf. je weet wat je nodig hebt. Wanneer je het nodig hebt en handelt daarnaar. Zo ben je wie je bent.

Hoe werkt liefde in de praktijk in relaties